Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МЕТАРСКИ КОЛАЧ: Најукуснији и најиздашнији колач који ћете пробати овог лета, бољи од сваке торте

28.06.2023. 07:35
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ово ће постати ваша омиљена посластица.

Посластице су незаобилазни и омиљени део трпезе. Уколико желите да се вратите у детињство, овај бакин рецепт ће вас подсетити на неке прошле дане. Данас вам доносимо рецепт за колач на метар. 

Само име данашњег слаткиша говори да се ради о издашном колачу који ће вас одушевити и квантитетол и квалитетом. 

ЈЕЛО СА ТРАДИЦИЈОМ: Кромпир са павлаком ће задовољити вашу глад и задивити ваше госте - Неодољиво укусан РЕЦЕПТ

ЈЕЛО СА ТРАДИЦИЈОМ: Кромпир са павлаком ће задовољити вашу глад и задивити ваше госте - Неодољиво укусан РЕЦЕПТ

НЕКА ДОМ ЗАМИРИШЕ НА ДЕТИЊСТВО: Принцес крофне по рецепту наших БАКА – најлепше које сте ИКАДА пробали

НЕКА ДОМ ЗАМИРИШЕ НА ДЕТИЊСТВО: Принцес крофне по рецепту наших БАКА – најлепше које сте ИКАДА пробали

Потребно је за бисквит: 

  • 4 јаја
  • 100 гр шећера
  • 100 мл уља
  • 100 мл млека
  • 250 гр брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 2 кашике кака

За крем:

  • 650 мл млека
  • 100 гр шећера може мање
  • 2 ванилина шећера
  • 2 пудинга од ваниле
  • 100 гр маргарина

Глазура:

  • 150 гр чоколаде
  • 50 мл уља

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, додати уље, млеко и све изједначити. Podelliti на два дела у један додати 2 кашике кака. Најбоље би било излити у узане ребрасте плехове, а може и обичне, битно је да их обложите пек папиром. Прво пеците тамни, па светли део теста.

Крем се припрема тако што у млеко додати шећер, ванилин шећер и пудинг, мешати све време. У врућ пудинг додати маргарин, па кад се мало прохлади измиксати. Охлађени бисквит исечи по шарама око 2 цм дебљине. Тамни комад премазати кремом од пудинга, па залепити светли и њега премазати, па додати опет тамни и тако до краја. Премазати остатком крема и охладити добро. Истопити чоколаду са уљем, добро измешати, па прелити.

Предлажемо вам да добро охладите колач, оставите га да се хлади бар 3-4 сата или преко ноћи. Сеците га косо, да би се видела унутрашњост.