Најлакши рецепт за МЕКАНЕ КРОФНЕ које не упијају ни кап уља - Нарасту огромне, мирисом враћају у детињство
Доносимо вам најједноставнији и најбољи рецепт за крофне.
Замислите мирис свеже испечених крофни који се шири из ваше кухиње—мекане, сочне, а никако масне! Овај рецепт за мекане крофне је једноставан, брз и савршен за све љубитеље слатког. Тајна лежи у томе што ове крофне не упијају уље, а иако је тесто заиста лагано, оне расту до огромних величина, враћајући вас у детињство с њиховим невероватним мирисом.
Ако желите да ваша кухиња буде испуњена топлим, слатким мирисом и укусом, овај рецепт је баш оно што вам треба!
Потребно је:
1 кг брашна (тип 400 меко)
600 мл млијека
1 паковање квасца (50 г)
3 равне кашике масти (или уља)
4 равне кашике шећера
1 кашичица соли
2 кашичице шећера за квасац
2 жуманца
Припрема:
У млако млеко издробити квасац, ставити 2 кашичице шећера и оставити да надође. За то време, у већој ванглици, умутити 2 жуманца, додати маст (или уље), шећер, со па на крају додати и надошли квасац. Све умешати па постепено додавати брашно и мутити. Замести тесто средње мекоће (важно да се не лепи за руке и радну површину). Тако умешено тесто оставити да одмори 20-30 минута.
После 30-ак минута тесто поново мало премесити без додавања брашна и растањити на дебљину мању од 1 цм (од прилике 7-8 mm).
Чашом вадити крофне, па оставити да одстоје са сваке стране по 5 минута. За то време загрејати уље на умереној температури. Пре пржења крофне још мало благо растањити оклагијом и оставити да мало одморе.
Савет плус:
Када се крофне стављају у уље битно је да она страна која је била на столу сада буде горе.
Готове крофне уваљати у прах шећер и послужити топле.