Најмекша и најкремастија КОКОС ПИТА СА СИРОМ: Савршени спој укуса који топи непца, десерт ком нико не може одолети
Ако тражите десерт који је кремаст, сочан и препун савршених арома, онда је кокос пита са сиром прави избор за вас.
Ова пита се састоји од богатог фила од свежег крављег сира и кокоса, нежног теста и предивног кремастог прелива који све заједно чини правим слатким ужитком.
Било да је спремате за посебне прилике или једноставно желите да уживате у слатком залогају, кокос пита са сиром ће вас одушевити својим кремастим, освежавајућим укусом.
Састојци
Фил са сиром и кокосом
- 200 г свежег крављег сира
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
- 7 кашика кокосовог брашна
- 1 жуманце
Помешајте све састојке, да се све лепо сједини и ставите у фрижидер 10 минута.
Тесто
- 150 г шећера
- 200 г омекшаног маргарина
- 3 цела јаја 1 беланце
- 150 г павлаке
- 300 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
Умутите састојке постепено, да се смеса сједини у глатко тесто.
Опционо за шарени фил
- 2 кашике какаа
- 3 кашике млека
Умесајте у 1/2 теста, како би добили чоколадни фил.
Прелив
- 1 јаје
- 100 г шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
- 2 кашике густина
- 500 мл млека
Умутите све састојке, кувајте на средњој температури уз непрестано мешање, док се фил не згусне.
Плех обложите папиром за печење, а затим сипајте другу половину теста, а потом фил са сиром, па прелијте другу половину теста.
Пеците у загрејану рерну на 180 Ц 40 минута.
Извадите плех да се охлади на собној температури, а потом премажите преливом и по укусу можете додати млевене орахе или бадеме.
Детаљније о начину припреме на видеу Ellen's Kitchen.