Najmekša i najkremastija KOKOS PITA SA SIROM: Savršeni spoj ukusa koji topi nepca, desert kom niko ne može odoleti
Ako tražite desert koji je kremast, sočan i prepun savršenih aroma, onda je kokos pita sa sirom pravi izbor za vas.
Ova pita se sastoji od bogatog fila od svežeg kravljeg sira i kokosa, nežnog testa i predivnog kremastog preliva koji sve zajedno čini pravim slatkim užitkom.
Bilo da je spremate za posebne prilike ili jednostavno želite da uživate u slatkom zalogaju, kokos pita sa sirom će vas oduševiti svojim kremastim, osvežavajućim ukusom.
Sastojci
Fil sa sirom i kokosom
- 200 g svežeg kravljeg sira
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 7 kašika kokosovog brašna
- 1 žumance
Pomešajte sve sastojke, da se sve lepo sjedini i stavite u frižider 10 minuta.
Testo
- 150 g šećera
- 200 g omekšanog margarina
- 3 cela jaja +1 belance
- 150 g pavlake
- 300 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Umutite sastojke postepeno, da se smesa sjedini u glatko testo.
Opciono za šareni fil
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike mleka
Umesajte u 1/2 testa, kako bi dobili čokoladni fil.
Preliv
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašike gustina
- 500 ml mleka
Umutite sve sastojke, kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje, dok se fil ne zgusne.
Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim sipajte drugu polovinu testa, a potom fil sa sirom, pa prelijte drugu polovinu testa.
Pecite u zagrejanu rernu na 180 C 40 minuta.
Izvadite pleh da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom premažite prelivom i po ukusu možete dodati mlevene orahe ili bademe.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Ellen's Kitchen.