Немојте припремати месо док не видите овај трик: Рецепт за најукуснији СВИЊСКИ ВРАТ одушевиће ваше укућане
Ово је дефинитивно најбољи начин за припрему свињског врата.
Ако сте љубитељи домаћих јела, нарочито оних која подразумевају месо онда је овај рецепт савршен за вас. За припрему ће вам требати нешто више од сат времена, али ће зато цела породица уживати у неодољивом укусу.
Мешавина свињског меса, поврћа и зачина сама по себи буди чуло укуса, а уз овај начин печења ваше јело ће бити још сочније и сви ће вам тражити још једну порцију.
Састојици:
- 1,5 кг свињског меса
Маринада:
- 4 бела лука
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица црвене зачинске паприке
- Сок од 1/2 лимун
- 50 мл уља
- Бибер
- Рузмарин
Пуњење:
- 1 лук
- 200 гр сир
- парадајз
- папричица
- маслина
Припрема:
У једну чинију иситните бели лук, затим додајте две кашичице белог лука и једну кашичицу зачинске паприке: У смесу додајте још зачина по избору, затим једну кашику сенфа, око 50 мл уља и у то исцедите и пола лимуна. На овај начин сте припремили маринаду, а када је она готова можете кренути са припремом самог меса.
Узмите комад меса и исеците га на шницле дебљине око 2 цм, али на тај начин да не изрежете до краја (да и даље све остане један комад). Затим шупљине између исечених комада премажите маринадом и потом припремите изрезану главицу црног лука, изрезани трапист, такође изрежите и зелену паприку, шаргарепу и парадајз и на крају спремите и маслине.
Месо пребаците на папир за печење, па у плех, затим у прорезе премазане маринадом додајте састојке које сте издвојили. Када сте попунили празнине састојцима савијте папир за печење, тако да прекријете цео комад меса. На крају све завијте у алуминијсумску фолију и ставите да се пече око 100 минута у рерни коју сте претходно загрејали на 180 степени.
Након неких 100 минута извадите месо и проверите да ли је добро пречено, а ако јесте можете га исећи и сервирати. На овај начин добијате укусно и сочно месо, а ако желите још оваквих рецепата можете их погледати на Јутјуб каналу "Кухиња Валентина Машковић".