Nemojte pripremati meso dok ne vidite ovaj trik: Recept za najukusniji SVINJSKI VRAT oduševiće vaše ukućane
Ovo je definitivno najbolji način za pripremu svinjskog vrata.
Ako ste ljubitelji domaćih jela, naročito onih koja podrazumevaju meso onda je ovaj recept savršen za vas. Za pripremu će vam trebati nešto više od sat vremena, ali će zato cela porodica uživati u neodoljivom ukusu.
Mešavina svinjskog mesa, povrća i začina sama po sebi budi čulo ukusa, a uz ovaj način pečenja vaše jelo će biti još sočnije i svi će vam tražiti još jednu porciju.
Sastojici:
- 1,5 kg svinjskog mesa
Marinada:
- 4 bela luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica crvene začinske paprike
- Sok od 1/2 limun
- 50 ml ulja
- Biber
- Ruzmarin
Punjenje:
- 1 luk
- 200 gr sir
- paradajz
- papričica
- maslina
Priprema:
U jednu činiju isitnite beli luk, zatim dodajte dve kašičice belog luka i jednu kašičicu začinske paprike: U smesu dodajte još začina po izboru, zatim jednu kašiku senfa, oko 50 ml ulja i u to iscedite i pola limuna. Na ovaj način ste pripremili marinadu, a kada je ona gotova možete krenuti sa pripremom samog mesa.
Uzmite komad mesa i isecite ga na šnicle debljine oko 2 cm, ali na taj način da ne izrežete do kraja (da i dalje sve ostane jedan komad). Zatim šupljine između isečenih komada premažite marinadom i potom pripremite izrezanu glavicu crnog luka, izrezani trapist, takođe izrežite i zelenu papriku, šargarepu i paradajz i na kraju spremite i masline.
Meso prebacite na papir za pečenje, pa u pleh, zatim u proreze premazane marinadom dodajte sastojke koje ste izdvojili. Kada ste popunili praznine sastojcima savijte papir za pečenje, tako da prekrijete ceo komad mesa. Na kraju sve zavijte u aluminijsumsku foliju i stavite da se peče oko 100 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.
Nakon nekih 100 minuta izvadite meso i proverite da li je dobro prečeno, a ako jeste možete ga iseći i servirati. Na ovaj način dobijate ukusno i sočno meso, a ako želite još ovakvih recepata možete ih pogledati na Jutjub kanalu "Kuhinja Valentina Mašković".