Ова домаћа торта је боља од било које из посластичарнице - савршена комбинација укуса за којом је полудела омладина
Коре су мекане и упију укус фила, а вишње дају освежавајућу киселослатку ноту.
Тражиш рецепт за торту која никад не омане?
Ова чоколадна торта са вишњама је пун погодак – сочна, богата и освежавајућа, идеална за сваку прилику. Проверена класика коју сви обожавају!
Састојци
За кору (праве се 3 коре):
5 јаја
5 кашика шећера
3 кашике брашна
2 кашике какаа
1/2 прашка за пециво
(Мера је за једну кору, пече се 3 пута.)
За фил:
500 г очишћених вишања (могу и из замрзивача, али оцеђене)
200 г шећера
200 мл воде
2 пудинга од ваниле
100 г чоколаде за кување
250 г маслаца или маргарина
150 г шећера у праху
За декорацију:
200 мл слатке павлаке
Рендана чоколада или вишње за украс
Припрема
Рецепт
Коре:
Умутити 5 беланаца са шећером, додати жуманца, па лагано умешати брашно, какао и прашак за пециво.
Сипати у плех обложен папиром и пећи на 180°Ц око 15 минута.
Испећи укупно 3 коре на исти начин. Оставити да се охладе.
Фил:
Вишње кувати са 150 г шећера и 150 мл воде око 10 минута.
У 50 мл воде размутити пудинг и сипати у вишње, кувати док се не згусне. Додати чоколаду и мешати док се не отопи. Охладити потпуно.
Умутити маслац са шећером у праху, па сјединити са охлађеним филом.
Слагање:
Кора – фил – кора – фил – кора – фил преко целе торте.
Умутити слатку павлаку и премазати целу торту. Украсити ренданом чоколадом и вишњама.