Piletina u lisnatom testu: Jednostavna priprema, hrskavog i sočnog spoja ukusa, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Kombinacija hrskavog testa i sočne piletine sigurno će impresionirati svakog ljubitelja mesa.
Piletina u lisnatom testu je jedno od onih jela koje kombinuje jednostavnost pripreme i luksuzan izgled.
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 velike kašike kisele pavlake
- 2 kašičice senfa
- Vageta, aleva paprika, origano
- Po želji beli luk
- 1 jaje za premazivanje
- Susam za posipanje
U zagrejano ulje dodajte iseckani luk da se kratko proprži. Meso iseckajte na kockice, a potom dodajte u tiganj i dodajte začine. Dinstajte dok meso ne dobije zlatnu boju.
Pomešajte pavlaku i senf, da se sve to lepo sjedini.
Kada je piletina gotova, prespite u veću činiju, a potom smesu pavlake i senfa prelijte preko i promešajte da se sastojci sjedine.
Na pobrašnjenu podlogu razvucite gotovo testo, a potom na polovinu testa dodajte polovinu smese. Preklopite drugom polovinom, isecite višak testa i viljuškom ivice zatvorite.
Premažite testo umućenim jajima, pospite susam i pecite 20 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Jecine kulinarije.