ПИТА СА МЕСОМ и кромпиром - Прелива се јогуртом, добићете хрскаву и укусну корицу, готова за 10 минута од готових кора
Укусна је, једноставна за припрему, а надев се прави по рецепту наших бака.
Ако желите брз, укусан и заситан оброк који се спрема у трену, пита са месом и кромпиром је прави избор! Овај рецепт је савршен за оне дане када желите да уживате у нечему топлом, сочном и хрскавом, али без превише труда.
Састојци:
500 г кора за питу
1 главица црног лука
500 г мешаног млевеног меса
3 кромпира средње величине
3 јајета
1 дл уља
2 дл јогурта
1 дл минералне воде
1 прашак за пециво
мешавина зачина,
бибер
Припрема:
Црни лук исећи на коцкице, а кромпир изрендати на крупно ренде.
На мало уља пропржити црни лук, додати млевено месо и кромпир те кратко пропржити да месо промени боју, а кромпир омекша.
Затим склонити са рингле, додати зачине по укусу, промешати и оставити да се охлади. Одговарајућу тепсују науљити и дно прекрити двема корама за питу.
Премазати са мало фила од меса и кромпира те прекрити једном кором. Исти поступак (кора, фил) понављати док се не потроши припремљени материјал. Завршити са две коре за питу.
Пеците је на 200 степени док не порумени. Прелијте јогуртом када се испече, па сачекајте да упије. Припремљену питу исећи на коцке. Пријатно!