ПОМФРИТ ИЗ РЕРНЕ - Заборавите на бесконачно пржење, овако је укусније и здравије, готово за 20 минута
Бољи су чак и од оних из фритезе!
09.06.2025.
11:54
Коментари (0)
Много је љубитеља помфрита, а мало оних који знају како се најбоље спрема! Припремите их овако и захвалите нам се касније.
Састојци:
- кромпир броја по жељи
- кашичица слатке алеве паприке
- кашичица вегете
- мало уља
Припрема:
Кромпир мало науљити и промешати. Затим додати део зачина, па поновити поступак. Потом додати још мало паприке и вегете и још једном промешати.
Сипајте кромпир у тепсију на коју се претходно ставили пек папир. Распоредите тако да буде све у једном реду убаците у угрејану пећницу.
Пећи на 200°Ц око 20-25 мин у зависности од јачине рерне и величине кромпира. Негде на половини времена окрените кромпир и наставите с печењем.
Кромпир је готов кад добије златно-црвенкасту боју. Прохладити 5-10 мин и служити. Пријатно!