ПОСНИ БУРЕК са сојом и печуркама је толико добар, да ћете га спремати и када прођу дани поста - Једноставна припрема, а данима остаје ваздушаст и мекан
Посни бурек је толико укусан, а опет здрав да ћете га правити и данима када пост прође
Овај посни бурек са сојом и печуркама је права посластица коју ћете волети и током поста и након њега! Савршеног укуса, сочан и мирисан, толико је укусан да ће постати омиљени рецепт у вашој кухињи.
Његова једноставна припрема омогућава да га брзо направите, док вам текстура остаје ваздушаста и мекана и данима након припреме. Комбинација соје и печурки створиће фантастичан фил, који ће вас одушевити сваким залогајем. Идеално је јело које можете послужити за било коју прилику, а сви ће га обожавати – и они који посте и они који не посте!
Састојци:
500 гр. готових кора за питу
ФИЛ:
3 већа струка малдог, црног лука
400 гр шампињона
100 гр сојине љуспице
Течност за квашење кора:
400мл. минералне воде
150мл. уља
Припрема:
У тигању продинстајте млади црни лук, сојине љуспице и шампињоне. То је фил. Додајте зачине и готово је. Затим направите течност за квашење кора, тако што ћете минералну воду и уље помешати. Коре кваисте том течношћу и филујте коре, а потом пеците у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око пола сата.