POSNI BUREK sa sojom i pečurkama je toliko dobar, da ćete ga spremati i kada prođu dani posta - Jednostavna priprema, a danima ostaje vazdušast i mekan
Posni burek je toliko ukusan, a opet zdrav da ćete ga praviti i danima kada post prođe
Ovaj posni burek sa sojom i pečurkama je prava poslastica koju ćete voleti i tokom posta i nakon njega! Savršenog ukusa, sočan i mirisan, toliko je ukusan da će postati omiljeni recept u vašoj kuhinji.
Njegova jednostavna priprema omogućava da ga brzo napravite, dok vam tekstura ostaje vazdušasta i mekana i danima nakon pripreme. Kombinacija soje i pečurki stvoriće fantastičan fil, koji će vas oduševiti svakim zalogajem. Idealno je jelo koje možete poslužiti za bilo koju priliku, a svi će ga obožavati – i oni koji poste i oni koji ne poste!
Sastojci:
500 gr. gotovih kora za pitu
FIL:
3 veća struka maldog, crnog luka
400 gr šampinjona
100 gr sojine ljuspice
Tečnost za kvašenje kora:
400ml. mineralne vode
150ml. ulja
Priprema:
U tiganju prodinstajte mladi crni luk, sojine ljuspice i šampinjone. To je fil. Dodajte začine i gotovo je. Zatim napravite tečnost za kvašenje kora, tako što ćete mineralnu vodu i ulje pomešati. Kore kvaiste tom tečnošću i filujte kore, a potom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.