Рецепт за БРЗУ тестенину неодољивог укуса - За само 5 МИНУТА ћете имати сочан ручак, сос је главни зачин, а спрема се прелако
Укусан ручак за само пет минута, савршено једноставан и лако приуштив. Идеалан за дане када немате много времена за кување!
Ове састојке сигурно увек имате код куће. Данас ћемо да вам покажемо нов, једноставан начин како да од њих направите сочан и брз ручак.
Потребни састојци:
- 500 г тестенине
- 60 г путера
- бели лук
- 150 г качкаваља
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- со
- бибер
Припрема:
У шерпи скувајте 500 г тестенине. Додајте и две кашичице соли.
Другу ринглу подесите на средњу температуру. Истопите путер и потом кратко пропржите два претходно исецкана чена белог лука, тако да он пусти мирис.
Додајте једну супену кашику брашна и мешате пажљиво, тако да се не направе грудвице. Постепено убаците и другу кашику брашна уз непрекидно мешање.
У сос потом, мало по мало, додајте 400 мл млека. Најбоље је да то урадите из два или три пута.
Када се брашно и млеко лепо сједине, додајте 150 г качкаваља. Уколико сос постане превише густ, слободно му придружите још млека док не постигнете жељену густину.
Додајте со, бибер и зачине по жељи. Претходно исцеђену тестенину помешајте са сосом и ручак је спреман!