Рецепт за ДОМАЋУ БАЈАДЕРУ - Кремаста посластица обара са ногу, укуснија од куповне, а ОВАЈ САСТОЈАК је кључан
Кремаст колач пробудиће сва чула.
25.02.2025.
10:31
Коментари (0)
Бајадера, било купљена или ручно прављена, одувек је високо цењена међу посластичарским производима. Уз овај рецепт пробудићете старе успомене и унети нови мирис у своју кухињу.
Састојци:
- 160 мл воде
- 150 г шећера
- 200 г маслаца
- ванилин шећер
- 300 г млевеног кекса
- 150 г млевених ораха
- 100 г исецкане или млевене чоколаде
За прелив:
- 150 г чоколаде за кување
- 40 г маслаца
- две кашике уља
Припрема:
Прокувајте воду, шећер и маслац. Скините са ватре, па додајте ванилин шећер и млевени кекс. Темељно промешајте.
Смеси придружите и орахе. Поделите је на два дела, те у један део додајте исецкану или млевену чоколаду.
Калуп обложите папиром за печење, ставите смесу са чоколадом и поравнајте. Потом додајте светлији део и равномерно распоредите.
За прелив истопите чоколаду и маслац на уљу. Прелијте бајадеру. Оставите да се добро охлади, па изрежите. Пријатно!