Рецепт за посне КИФЛИЦЕ "АЈВАРУШЕ" - Тесто мекано као душа, а спрема се лако и брзо, без муке, укус ће вас одушевити
У тесто се додаје ајвар који му даје посебну арому и боју након печења.
Препоручујемо вам рецепт за кифлице "ајваруше", које су посне и веома лаке за припрему.
Ево шта вам је потребно и како да их направите.
Састојци за припрему:
- 200 мл воде
- 1 кашичица шећера
- 30 г квасца
- 100 г брашна
- Оставите 10 минута да се квасац активира.
Затим додајте:
- 3 кашике посног мајонеза
- 4 кашике ајвара
- 200 мл воде
- 1,5 кашичицу соли
Затим додајте постепено брашно и замесите тесто средње чврстине глатко. Биће вам потребно укупно око 1 кг брашна Т- 400 глатко.
Тесто поделите на 10 до 12 делова, обликујте и оставите да одстоји 20 минута.
Затим истањите и премазујте посним маргарином, спајајући по 5 или 6 јуфки.
Развуците кору оклагијом, посипајте сусамом или ланом па изрежите на троуглове. Затим увијте троуглове у кифлу. Премажите посним мајонезом и оставите да надођу. Надошле кифле печите у загрејаној рерни на 200 степени 5 минута и на 180 степени, 15 до 20 минута.