Ручак који ћете правити без престанка - ПИЛЕТИНА У КРЕМАСТОМ СОСУ, додаје јој се и шаргарепа, а укус је непревазиђен
Може се јести као касни ручак или рана вечера.
02.06.2025.
15:18
Коментари (0)
Оброци који се спремају са пилетином обично су најпримамљивији и најлакши. У складу са тим представљамо вам овај рецепт.
Састојци:
- 600 г пилећег филеа
- 600 г шаргарепа
- црни лук
- два чена белог лука
- 700 г воде односно бујона
- маслиново уље
- 250 мл павлаке за кување
- зачини по жељи
Припрема:
Пилетину исецкајте на ситно и пропржите на маслиновом уљу. Извадите из тигања, па поновите поступак за црним и белим луком.
Њима додајте шаргарепу исечену на колутове, бујон и павлаку за кување. Када се то лепо скува, придружите пропржену пилетину.
Измешајте, додајте зачине по жељи и, по укусу, сок од лимуна. Пријатно!