Ručak koji ćete praviti bez prestanka - PILETINA U KREMASTOM SOSU, dodaje joj se i šargarepa, a ukus je neprevaziđen
Može se jesti kao kasni ručak ili rana večera.
02.06.2025.
15:18
Komentari (0)
Obroci koji se spremaju sa piletinom obično su najprimamljiviji i najlakši. U skladu sa tim predstavljamo vam ovaj recept.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 600 g šargarepa
- crni luk
- dva čena belog luka
- 700 g vode odnosno bujona
- maslinovo ulje
- 250 ml pavlake za kuvanje
- začini po želji
Priprema:
Piletinu iseckajte na sitno i propržite na maslinovom ulju. Izvadite iz tiganja, pa ponovite postupak za crnim i belim lukom.
Njima dodajte šargarepu isečenu na kolutove, bujon i pavlaku za kuvanje. Kada se to lepo skuva, pridružite proprženu piletinu.
Izmešajte, dodajte začine po želji i, po ukusu, sok od limuna. Prijatno!