Сиротињска МУСАКА без меса у коју се стављају ускршња ЈАЈА - Поређајте их преко кромпира, залијте јогуртом и само испеците
Лако се прави од јефтиних састојака
Ако немате времена за класичну мусаку, пробајте да направите варијанту без меса која ће вас одушевити.
Све састојке за овај јефтин и брз ручак сигурно већ имате у кухињи, а потребно је само да одвојите пар минута за прављење ове лажне мусаке. Притом, идеално је да искористите кувана јаја од Ускрса.
Потребно је:
600 гр кромпира
бели лук грануле
мл. бибер
мало сувог зачина
3 кувана јаја
50 гр листова качкаваља
1 јаје
150 мл јогурта
100 мл млека
уље
Припрема:
Кромпир очистити и исећи на танке листиће. побиберити и додати зачин, бели лук уље и све изједначити. 3 јаја скувати па очистити исећи на кругове.
Тепсију подмазати па поређати пола листова кромпира. Преко поређати кругове јаја и листове качкаваља. Преко додати остатак кромпира. Измешати јогурт и млеко, додати јаје па измућкати жицом. Прелити преко кромпира и мало додати и уља.
Пећи на 220 степени Ц око 40 минута да зарумени. Служити топло.