Sirotinjska MUSAKA bez mesa u koju se stavljaju uskršnja JAJA - Poređajte ih preko krompira, zalijte jogurtom i samo ispecite
Lako se pravi od jeftinih sastojaka
Ako nemate vremena za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti.
Sve sastojke za ovaj jeftin i brz ručak sigurno već imate u kuhinji, a potrebno je samo da odvojite par minuta za pravljenje ove lažne musake. Pritom, idealno je da iskoristite kuvana jaja od Uskrsa.
Potrebno je:
600 gr krompira
beli luk granule
ml. biber
malo suvog začina
3 kuvana jaja
50 gr listova kačkavalja
1 jaje
150 ml jogurta
100 ml mleka
ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanke listiće. pobiberiti i dodati začin, beli luk ulje i sve izjednačiti. 3 jaja skuvati pa očistiti iseći na krugove.
Tepsiju podmazati pa poređati pola listova krompira. Preko poređati krugove jaja i listove kačkavalja. Preko dodati ostatak krompira. Izmešati jogurt i mleko, dodati jaje pa izmućkati žicom. Preliti preko krompira i malo dodati i ulja.
Peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da zarumeni. Služiti toplo.