Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ТАЈНА САВРШЕНО СПРЕМЉЕНЕ АРОМАТИЧНЕ ПАСТРМКЕ ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Здрав оброк, сочнији од меса! (РЕЦЕПТ)

06.01.2023. 12:39
pastrmka
пастрмка / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Тајна је у зачинима које ставите, дужини припреме и обавезном додатку - лимуну

Потребно је за две особе:

  • 2 пастрмке
  • пола лимуна
  • першунов лист
  • мајчина душица
  • нана
  • рузмарин
  • 3-4 чена белог лука
  • зачин, со
  • бели бибер
  • бело вино  50 мл.
  • уље
Направите ПОСНУ БАКЛАВУ за БАДЊИ ДАН - Једноставан рецепт који се брзо припрема (ВИДЕО)

Направите ПОСНУ БАКЛАВУ за БАДЊИ ДАН - Једноставан рецепт који се брзо припрема (ВИДЕО)

ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус

ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус

Припрема:

Све зачине иситнити ножем и маказама. Пастрмку очистити па је зачином и сољу истрљати. Намазати зачиним и ставити мало и у њу, премазати је соком од лимуна, па побиберити.

pastrmka
пастрмка / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Прелити белим вином и поуљити. Риба се може ножем попреко мало порезати да не би пукла а и не мора. Може се додати и неки кромпирић по жељи. Ставити да се пече на 200-250 степени око 40 мин.

Кад се испече сервирати и уживати у сваком залогају. Уз ову рибу као прилог може се сервирати кромпир салата.