Укусна УЖИНА готова за пола сата - Рецепт за ГАЛЕТЕ, нема једноставније и укусније посластице
Колач је сам по себи укусан, а можете га обогатити неким преливом по укусу, било да је у питању чоколада, шлаг, џем или неко воће.
Уколико сте љубитељ галета, на правом сте месту. Ево једног једноставног рецепта за вас.
У наставку су састојци и поступак припреме који не може бити лакши.
Састојци:
- 4 јајета
- 200 г шећера
- 200 мл уља
- 200 мл млека
- 1 кашичица прашка за пециво
- 500 г брашна
- 1 кесица ванилин шећера
Припремите смесу:
У великој посуди умутите јаја са шећером и ванилин шећером док смеса не постане пенаста.
Додајте уље и млеко, па све добро сједините.
Додавање сувих састојака:
У смесу постепено додајте брашно помешано са прашком за пециво. Мешајте док не добијете глатку, хомогену смесу. Маса треба да буде гушћа, али течна (попут смесе за палачинке).
Печење галета:
Укључите апарат за галете и сачекајте да се загреје. Кашиком сипајте смесу у апарат, водећи рачуна да не препуните калупе. Затворите апарат и пеците галете док не добију златно-жуту боју (око 2-3 минута, у зависности од апарата).
Сервирање:
Готове галете ставите на решетку да се охладе и постану хрскаве. Послужите их саме, уз шећер у праху, џем, мед или крем по жељи.
Савети:
За богатији укус, у смесу можете додати мало рендане корице лимуна или наранџе. Ако волите чоколадни укус, у део смесе додајте какао у праху.