100 puta lepši od kupovnog, a pravi se očas posla: NAJSOČNIJE MEDENO SRCE odmah nestaje sa tanjira!
Ako volimo kupovno medeno srce, onda ovaj kolač lako može da postane nešto što spremamo gotovo svaki dan.
Iako je najjednostavnije da slatkiš kupimo u prodavnici, postoji posebna čar kada ga napravimo sami, uz malo truda i mnogo ljubavi.
Malo je onih koji ne uživaju u ukusu kolača medeno srce, pa nam zato prija ideja da ga pripremimo kod kuće. Recept je veoma brz i jednostavan, jer je dovoljno da sve sastojke sjedimo, ispečemo testo, a zatim ga premažemo omiljenim džemom i prelijemo čokoladnom glazurom.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 2 kašičice cimeta
- 1 kesica sode bikarbone
- 1 čaša vode
- 4 kašike džema od kajsije + za premazivanje kolača po želji
- 200 gr čokolade
- malo ulja ili margarina
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, pa dodajte vodu i džem.
Kad sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Kada je testo gotovo (možete proveriti čačkalicom), dok je još vruće, premažite džemom i pustite da se ohladi.
Potom napravite ganaž tako što ćete istopiti čokolade zajedno sa uljem ili margarinom.
Potom čokoladu premažite preko kolača i pustite da se ohladi.