NAJBOLJI POSNI KOLAČ sa jabukama i orasima – “Smućkaj pa prospi”, toliko je jednostavno i brzo, a pre svega ukusno
Ovaj kolač je prava stvar za sve one koje poste, a žele nešto slatko na brzaka. „Smućkaj pa prospi“ - toliko je jednostavno, brzo a pre svega ukusno.
Posni kolač sa jabukama, grizom i orasima koji se pravi na licu mesta, brzo, ukusno i neodoljivo.
Isprobajte jednostavan i ukusan posni kolač s jabukama i orasima, pravi domaći specijalitet koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Ovaj recept, inspirisan tradicionalnim načinom pripreme naših baka, savršen je izbor za one koji traže brzu, a istovremeno sočnu i mirisnu poslasticu.
Kombinacija jabuka i oraha daje mu bogat ukus, dok jednostavna priprema omogućava da u njemu uživate bez previše truda. Idealno rešenje za svaku priliku.
Potrebno je:
– 2 jabuke
– 100 gr mlevenih oraha
– 50 gr seckanih
– 1 šaka suvog grožđa
– malo cimeta
– 1 kašika šećera
– 150 gr brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 kašike džema
– sok pola limuna
– korica limuna
– 50 ml ulja
Način pripreme:
Jabuke izrendati, dodati cimet ulje, pola mlevenih oraha, jedna šaka suvog grožđa, šećer, brašno sa praškom za pecivo, sok pola limuna i sve dobro izjednačiti. Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom i istresti testo i poravnati. Posuti seckanim orasim i peči na 190 stepeni oko 40-50 min. Ohlađen kolač premazati džemom i posuti malo još ml. orasima.
Iseći na krupnije kocke i svaki još provući kroz mlevene orahe. Sočan rastresit i sjajnog ukusa.