ZDRAVA SIROVA TORTA bez šećera, brašna i jaja – prelepa, kremasta i jednostavna, sa malinama i čokoladom, gotova za tili čas
Napravite najlepšu zdravu tortu koja izgleda luksuzno, a pravi se za manje od 15 minuta! Bez šećera, brašna i jaja, ova sirova malina-čokolada torta oduševiće vas kremastom teksturom i savršenim ukusom - a sve to uz minimalan trud.
Ako tražite desert koji je jednako ukusan, nežan i raskošan kao klasične torte, ali potpuno zdraviji i laganiji - ova sirova torta je pravi izbor. Kombinacija svežih malina i bogate čokolade daje harmoniju ukusa kojoj je teško odoleti, a cela priprema svodi se na nekoliko minuta blendanja i slaganja.
Bez rafinisanog šećera, bez brašna, bez jaja i bez pečenja - idealna je za one koji žele da jedu čisto, brzo i lepo, ali da i dalje imaju tortu koja izgleda kao da je stigla iz vrhunske poslastičarnice.
Ova torta se lako seče, savršeno drži formu, a kremasta struktura i prirodna slast iz voća i orašastih plodova osvajaju već na prvi zalogaj. Savršena za svečane trenutke, zdrave slatke pauze ili kao torta iznenađenja koja će svakoga ostaviti bez teksta.
Sastojci za kolač
•Kora•
-100gr badema
-100gr ovsenih pahuljica
-210gr urme s košticom
-Puna kašika meda
-Kašika kakao praha
50ml ovsenog mleka
Bademe i ovsene sameljite do teksture brašna. Zatim sveže urme očistite od koštica. Dodajte ih u seckalicu sa dobijenim brašnom i dobro usitnite. Zatim dodajte preostale sastojke i još jednom sve iseckajte da dobijete kompaktnu smesu. Kalup 20cm obložite papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite dobijenu smesu. Ostavite da se hladi.
•Krem•
-120gr indijskih oraščića
-(rashlađena) Konzerva kokos mleka (krema)
-2 kašike meda
-20gr otopljenog kakao maslaca
-70gr malina (odmrznuti ili sveže)
-80gr tamne čokolade (70%)
Indijske oraščiće natopite 30ak min u vrućoj vodi zatim ocedite. Dodajte ih u blender zajedno s kremom od kokosa, medom, kakao maslacem i malinama. Sve dobro izmiksajte.
Odvojite 4 kašike kreme pa ih razmažite preko kore u kalupu i stavite hladiti da se stegne. Otopite 80gr tamne čokoladne i povežite s preostalom smesom. Prelijte čokoladnu kremu kao završni sloj.