Bez ovoga BUDE SUVO I ŽILAVO - Ovako će pileće belo meso biti sočno i ukusno, treba vam dva minuta, a razlika je ogromna
Pileće belo meso često domaćice pripremaju, ali ako se ne ispoštuje jedan korak može biti veoma neukusno i tvrdo.
Za ukusan ručak koji će biti zadovoljavajući za sve ukućane, svakoj domaćici potrebno je minimun sat do dva.
Još ako su u pitanju namirnice kao što su meso i krompir, to može da potraje. Ipak, mi vam preporučujemo izuzetno jednostavan način pripreme, za koji će vam trebati pola sata sa pripremom namirnica.
Dakle trebaju vam meso, po ukusu, mi preporučujemo pileće belo meso koje se brzo sprema, krompir i začini.
Priprema belog mesa
Pileće belo meso može da bude žilavo i suvo, a kako biste ovo izbegli, marinijajte meso par sati pre pripreme, a ovako marinirano može nekoliko dana biti u frižideru i možete ga pripremati po potrebi.
Nasecite ga na komadiće sitnije kako bi što pre upilo marinadu, stavite ga u posudu sa poklopcem posolite, nalijte malo ulja i stavite još neke začine po ukusu.
Izvadite meso iz marinade kada hoćete da spremate ručak i stavite ga ne vreo, dublji tigan, da se zaprži i dobije boju sa jedne i druge strane.
Za to vreme očistite i nasecite krompir na što tanje listiće kako bi se što pre izdinstao.
Sipajte ga obilato preko mesa, posolite, dodajte još malo ulja i začine po ukusu, a možete i sitno seckani beli luk.
Nalijte šoljicom vode i ostavite poklopljeno da se krčka dvadesetak minuta. Vaše jelo nakon ovoga je spremo, a ukus je neverovatan. Probajte i uverite se.
Možete koristiti i drugu vrstu mesa ako vam je po ukusu, ali uzmite u obzir da će vam u tom slučaju trebati više vremena da meso bude spremno.