Без овога БУДЕ СУВО И ЖИЛАВО - Овако ће пилеће бело месо бити сочно и укусно, треба вам два минута, а разлика је огромна
Пилеће бело месо често домаћице припремају, али ако се не испоштује један корак може бити веома неукусно и тврдо.
За укусан ручак који ће бити задовољавајући за све укућане, свакој домаћици потребно је минимун сат до два.
Још ако су у питању намирнице као што су месо и кромпир, то може да потраје. Ипак, ми вам препоручујемо изузетно једноставан начин припреме, за који ће вам требати пола сата са припремом намирница.
Дакле требају вам месо, по укусу, ми препоручујемо пилеће бело месо које се брзо спрема, кромпир и зачини.
Припрема белог меса
Пилеће бело месо може да буде жилаво и суво, а како бисте ово избегли, маринијајте месо пар сати пре припреме, а овако маринирано може неколико дана бити у фрижидеру и можете га припремати по потреби.
Насеците га на комадиће ситније како би што пре упило маринаду, ставите га у посуду са поклопцем посолите, налијте мало уља и ставите још неке зачине по укусу.
Извадите месо из маринаде када хоћете да спремате ручак и ставите га не врео, дубљи тиган, да се запржи и добије боју са једне и друге стране.
За то време очистите и насеците кромпир на што тање листиће како би се што пре издинстао.
Сипајте га обилато преко меса, посолите, додајте још мало уља и зачине по укусу, а можете и ситно сецкани бели лук.
Налијте шољицом воде и оставите поклопљено да се крчка двадесетак минута. Ваше јело након овога је спремо, а укус је невероватан. Пробајте и уверите се.
Можете користити и другу врсту меса ако вам је по укусу, али узмите у обзир да ће вам у том случају требати више времена да месо буде спремно.