clear sky
20°C
08.06.2024.
Beograd
eur
117.0746
usd
107.4375
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DOMAĆE JELO ZA NAJVEĆE GURMANE! Punjena paprika sa slaninom - poznati recept na sasvim drugačiji način! (RECEPT)

14.07.2022. 08:54
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Lako se sprema, a oduševiće vas bogatim ukusom

Potrebno je

  • Paprike babure
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-4 čena belog luka
  • 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
  • 50 gr. opranog pirinča obarenog
  • 2 jajeta
  • crvena mlevena paprika
  • ml. biber
  • soli, ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml.  kuvanog paradajza
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)

BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)

Otvorena PITA SA SIROM čijem se ukusu ne može odoleti - Jednostavna za pripremu, a izvrsna (VIDEO, RECEPT)

Otvorena PITA SA SIROM čijem se ukusu ne može odoleti - Jednostavna za pripremu, a izvrsna (VIDEO, RECEPT)

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk  Dodati seckan beli luk . Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost.

Dodati obaren pirinač i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja, sve izjednačiti. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. 

Ređati podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.

 Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min. Pokriti folijom, pred kraj otkriti da porumene.