Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДОМАЋЕ ЈЕЛО ЗА НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ! Пуњена паприка са сланином - познати рецепт на сасвим другачији начин! (РЕЦЕПТ)

14.07.2022. 08:54
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Лако се спрема, а одушевиће вас богатим укусом

Потребно је

  • Паприке бабуре
  • 600 гр млевеног меса
  • 150 гр суве сланине (најбоља домаћа димљена)
  • 1 главица црног лука
  • 2-4 чена белог лука
  • 1 већи парадајз свежи на коцкице 1 за затварање
  • 50 гр. опраног пиринча обареног
  • 2 јајета
  • црвена млевена паприка
  • мл. бибер
  • соли, уље
  • 1 кашика брашна
  • 200 мл.  куваног парадајза
БАКИН КОЛАЧ СА ШЉИВАМА И ЈАБУКАМА: Ево како да направите ПОСЛАСТИЦУ која се савршено слаже са КАФОМ! (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

БАКИН КОЛАЧ СА ШЉИВАМА И ЈАБУКАМА: Ево како да направите ПОСЛАСТИЦУ која се савршено слаже са КАФОМ! (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

Отворена ПИТА СА СИРОМ чијем се укусу не може одолети - Једноставна за припрему, а изврсна (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

Отворена ПИТА СА СИРОМ чијем се укусу не може одолети - Једноставна за припрему, а изврсна (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

Припрема:

На уљу пропржити сецкан црни лук и бели лук  Додати сецкан бели лук . Убацити млевено месо па динстати да испари течност.

Додати обарен пиринач и млевену паприку. Посолити и побиберити. Убацити јаја, све изједначити. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пунити паприке. Затварати кришкама парадајза. 

Ређати подмазан плех. У 200 мл воде додати парадајз и кашику брашна и сипати у плех са паприком.

 Поуљити и пећи сат времена на 220 степени Ц око 50 мин. Покрити фолијом, пред крај открити да порумене.