Domaće pekarske kifle MEKANE KAO DUŠA: Testo neverovatno vazdušasto, danima ostaju sveže - uspevaju čak i neiskusnim domaćicama
Ako ste ikada želeli da napravite prave, mekane, mirisne pekarske kifle koje ostaju meke danima – ovaj recept će vas oduševiti! Bez komplikacija, sa jednostavnim sastojcima i sigurnim uspehom.
30.07.2025.
08:32
Komentari (0)
Potrebne namirnice:
Za testo:
1. 500 ml mlake vode
2. 8 gr suvog ili 30 - 35 gr svežeg kvasca
3. 1 kašičica šećera
4. 100 ml ulja
5. 750 - 800 gr brašna
6. 1 kašičica soli
7. 2 kašike ulja
Za preliv je potrebno:
1. 6 kašika brašna
2. 1 kašika soli
3. 1/2 kašike sode bikarbone
4. voda
Za premazivanje:
1. 1 žumance
2. 1 kašika mleka
Peći na 200C oko 30 minuta.
Prijatno!!