Izbacio iz ishrane ovo povrće i smršao čak 45 kilograma: Marko Kon otkrio kako se prepolovio - mnogi misle da su ove namrinice zdrave, ali zapravo puno goje
Strogo se pridržavao ovih pravila i brzo je video rezultate.
Kompozitor i pevač Marko Kon smršao je čak 45 kilograma, ali na način koji mnogi ne bi očekivali – izbacio je iz jelovnika gotovo svo povrće koje sadrži ugljene hidrate.
Godinama se borio sa kilažom, a odluku da potpuno promeni ishranu doneo je tek kada je shvatio da mu je zdravlje ozbiljno narušeno. U jednom trenutku vaga je pokazivala 156 kilograma, a za samo nekoliko meseci uspeo je da skine skoro trećinu svoje težine.
Dok se većina ljudi u procesu mršavljenja okreće upravo povrću kao "najbezbednijoj" hrani, Kon je izabrao potpuno drugačiji pristup. Iz jelovnika je izbacio krompir, grašak, kukuruz i ostale namirnice bogate ugljenim hidratima, koje inače često konzumiramo svakog dana.
- U jednom trenutku imao sam 156 kila, što mi je baš smetalo, a tu je i izuzetno visok šećer koji nisam mogao da obuzdam ni sa čim. Genetski imam Modi, koji se leči na poseban način. Primao sam insulin neko vreme, ali to nije smirivalo parametre. Dijeta je bila neophodna. Smanjio sam porcije na trećinu, izbacio ugljene hidrate i evo tako funkcionišem već šest meseci. Zapravo oko godinu dana to traje, a za to vreme skinuo sam 45 kilograma. Doručkujem jedno jaje, za ručak naručim deset ćevapa pa ih razvlačim ceo dan. (smeh) Pojedem sad dva, pa za dva sata još dva, pa opet kroz par sati. Na kraju pojedem tu svoju uobičajenu porciju ali razdeljenu na šest, sedam sati - rekao je Marko svojevremeno i dodao:
- Na dva sata se ljudi sigurno goje ako jedu koliko im se jede, ali ja pojedem jednu sarmu pa stanem. Hleb uopšte ne konzumiram, luk isto, jer ima previše ugljenih hidrata, papriku, šargarepu takođe, paradajz... Konzumiram zelenu salatu, blitvu, rotkvice, patlidžan i meso, tu nemam ograničenje. Jedem i čvarke i slaninu ali sve u malim količinama - rekao je Marko ranije za domaće medije.