Kolač SNEGULJICA, divan i kremast - Spoj piškota, BELE ČOKOLADE i kokosa, za sve ljubitelje vanile i laganijih kolača
Divan, mekan i prozračan, prava je poslastica za celu porodicu.
Danas vam predstavljo kolač "sneguljica" koji je savršeno kremast i ukusan.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 grama šećer
- 200 grama bele čokolade
- 200 grama putera ili margarina
- 200 grama kokosa
- 200 mililitara slatke pavlake
- 300 grama piškota
- 50 grama kokosa za posipanje
Dva pudinga od vanile stavite u posudu dodasjte 100 grama šećera i 200 miliitara mleka. Osamsto miliitara mleka stavite u šerpu da se zagreje, a kada počne da vri dodajte mu umućenu smesu sa pudingom i mešajte dok se puding ne skuva.
Kada se skuva dodajte mu 200 grama putera i 200 grama bele čokolade, mešajte dok se ne otopi. Na kraju dodajte 200 grama kokosa i dobro sjedinite, a zatim dodajte 200 militara slatke pavlake i nastavite sa mućenjem.
Piškote potapajte u mleko i ređajte na dno četvrtaste posude, a zatim preko njega sipajte napravljeni fil i tako sve dok ne potrošite materijal, a na kraju po kolaču pospite kokos.
Kolač ohladite u frižideru tri do četiri sata.
Detaljnije u nastavku na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković.