Najmekše i najvazdušastije testo: Kako JEDAN SASTOJAK MENJA SVE što ste znali o pripremi pogače i kifli, a evo i koji
Kada je u pitanju priprema testa, ključ za savršen rezultat je u pravoj kombinaciji sastojaka.
Iako mnogi veruju da su samo brašno, voda, kvasac i so dovoljni za meko i vazdušasto testo, postoji jedan tajni sastojak koji može da napravi čudo- sirće.
Dodavanjem sirćeta u testo čini ga neverovatno mekanim, elastičnim i lakim za rad.
Ako želite da vaša pogača, kiflice ili pica budu savršenog oblika i ukusa, onda je vreme da isprobate ovaj trik.
Sastojci
- 200 ml tople vode
- 200 ml toplog mleka
- 2 kašike sirćeta
- 1,5 kašičica soli
- 1 jaje
- 8 g suvog kvasca
- 720 g brašna
- 70 g omekšanog margarina
- 2 kašike sirćeta
- Malo ulja
U činiju sipajte mleko, vodu, šećer, so i jaje, a zatim sve to dobro umutite. Zatim, dodajte kvasac i ponovo dobro promešajte.
Brašno prosejte i postepeno dodajte u mesu, a zatim počnite sa mešanjem.
Testo premesite, a zatim premažite margarinom i premesite po probnjašnjenoj podlozi. Zatim dodajte sirće u sredini testa, a potom ponovo premesite.
Premažite posudu uljem, a potom stavite testo da odstoji.
Detaljnije o načinu priperme na videu Recipes from Roman.