Најмекше и најваздушастије тесто: Како ЈЕДАН САСТОЈАК МЕЊА СВЕ што сте знали о припреми погаче и кифли, а ево и који
Када је у питању припрема теста, кључ за савршен резултат је у правој комбинацији састојака.
Иако многи верују да су само брашно, вода, квасац и со довољни за меко и ваздушасто тесто, постоји један тајни састојак који може да направи чудо- сирће.
Додавањем сирћета у тесто чини га невероватно меканим, еластичним и лаким за рад.
Ако желите да ваша погача, кифлице или пица буду савршеног облика и укуса, онда је време да испробате овај трик.
Састојци
- 200 мл топле воде
- 200 мл топлог млека
- 2 кашике сирћета
- 1,5 кашичица соли
- 1 јаје
- 8 г сувог квасца
- 720 г брашна
- 70 г омекшаног маргарина
- 2 кашике сирћета
- Мало уља
У чинију сипајте млеко, воду, шећер, со и јаје, а затим све то добро умутите. Затим, додајте квасац и поново добро промешајте.
Брашно просејте и постепено додајте у месу, а затим почните са мешањем.
Тесто премесите, а затим премажите маргарином и премесите по пробњашњеној подлози. Затим додајте сирће у средини теста, а потом поново премесите.
Премажите посуду уљем, а потом ставите тесто да одстоји.
Детаљније о начину приперме на видеу Реципес фром Роман.