Napravite POPARU IZ RERNE - Pita od starog hleba sa dve vrste sira, šunkom i jajima kojoj niko ne može odoleti
Brzo i lako se sprema, a većinu sastojaka verovatno već imate u kuhinji.
Predstavaljamo vam recept za poparu iz rerne. Reč je o nekoj vrsti pite od starog hleba koja uz određene dodatke postaje pravi specijalitet, koji možete spremati za večeru.
Evo šta vam je potrebno i kako se priprema.
Sastojci:
- 12 parčića hleba
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 čeneva belog luka
- 10 čeri paradajza
- 250 gr parizera
- 250 gr sira
- 250 gr kačkavalja
Preliv:
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 4 kašike kisele pavlake
- začini
- Ulje, so, biber
Priprama
Naseckajte luk i stavite da se propriži na ulju. Naseckajte i beli luk i dodajte crnom, dodajte seckani paradajz, Dinstajte dok ne postane staklasto, a zatim dodajte seckanu šunku i začine, so i biber, a potom sve skinite sa ringle.
Razbijte jaja i umutite penasto, dodajte so i 300 ml mleka, zatim 4 kašike kisele pavlake i sve dobro sjedinite.
Jednu posudu premažite uljem, dodajte joj hleb seckan na kockice (oko 12 kriški), a preko dodajte fil koji ste dinstali, zatim dodajte mladi sir i rendani kačkavalj. Ponovite proces, ponovo hleb, fil, mladi sir i kačkavalja stavite preko prvog sloja, a zatim za kraj još jedan sloj hleba fil i mladi sir i kaškavalj.
Pre nego što stavite da se peče sve sastojke dobro natopite filom od jaja i mleka i ostavite da odstoji pola sata kako bi što bolje upila. Zatim stavite da se peče na 180 stepeni, 30 minuta.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković.