Направите ПОПАРУ ИЗ РЕРНЕ - Пита од старог хлеба са две врсте сира, шунком и јајима којој нико не може одолети
Брзо и лако се спрема, а већину састојака вероватно већ имате у кухињи.
Представаљамо вам рецепт за попару из рерне. Реч је о некој врсти пите од старог хлеба која уз одређене додатке постаје прави специјалитет, који можете спремати за вечеру.
Ево шта вам је потребно и како се припрема.
Састојци:
- 12 парчића хлеба
- 2 главице црног лука
- 5-6 ченева белог лука
- 10 чери парадајза
- 250 гр паризера
- 250 гр сира
- 250 гр качкаваља
Прелив:
- 6 јаја
- 300 мл млека
- 4 кашике киселе павлаке
- зачини
- Уље, со, бибер
Припрама
Насецкајте лук и ставите да се проприжи на уљу. Насецкајте и бели лук и додајте црном, додајте сецкани парадајз, Динстајте док не постане стакласто, а затим додајте сецкану шунку и зачине, со и бибер, а потом све скините са рингле.
Разбијте јаја и умутите пенасто, додајте со и 300 мл млека, затим 4 кашике киселе павлаке и све добро сједините.
Једну посуду премажите уљем, додајте јој хлеб сецкан на коцкице (око 12 кришки), а преко додајте фил који сте динстали, затим додајте млади сир и рендани качкаваљ. Поновите процес, поново хлеб, фил, млади сир и качкаваља ставите преко првог слоја, а затим за крај још један слој хлеба фил и млади сир и кашкаваљ.
Пре него што ставите да се пече све састојке добро натопите филом од јаја и млека и оставите да одстоји пола сата како би што боље упила. Затим ставите да се пече на 180 степени, 30 минута.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.