Ovako spremite DOMAĆE TULUMBE - Recept uspeva i početnicima, a evo kako da vam se ne raspadnu u šerbetu
Omiljeni kolač u šerbetu, poreklom iz Turske, sada možete vrlo brzo spremiti kod kuće.
Kada vam se prijedu tulumbe, a ne želite do poslastičarnice, vratite se na ovaj recept. Uz jednostavne sastojke dobićete mekan kolač koji se po svojoj superiornosti ne možete meriti sa kupovnim.
Sastojci za šerbet:
- 1 l vode
- 700 g šećera
Za testo:
- 450 ml vode
- 150 ml ulja
- kašičica soli
- 400 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 5 jaja
Priprema:
U litar vode dodajte šećer i kuvajte 5 minuta, zatim pustite da se ohladi.
Prokuvajte ulje, vodu i so. Ostavite sa strane. U brašno dodajte prašak za pecivo, pa sipajte u ključalu vodu i mešajte nekoliko minuta. Neka odstoji. Važno je da ne koristite toplu smesu jer se tako testo razvodnjava.
Kada bude prijatne, sobne temperature postepeno dodajte jaja i mikserom umutite. Dobijeno testo stavite u kalup za tulumbe.
Pržite ih na ulju na srednjoj temperaturi šporeta.
Kada su gotove, odmah prelijte šerbetom i pustite da dobro upiju. Prijatno!