Овако спремите ДОМАЋЕ ТУЛУМБЕ - Рецепт успева и почетницима, а ево како да вам се не распадну у шербету
Омиљени колач у шербету, пореклом из Турске, сада можете врло брзо спремити код куће.
Када вам се приједу тулумбе, а не желите до посластичарнице, вратите се на овај рецепт. Уз једноставне састојке добићете мекан колач који се по својој супериорности не можете мерити са куповним.
Састојци за шербет:
- 1 л воде
- 700 г шећера
За тесто:
- 450 мл воде
- 150 мл уља
- кашичица соли
- 400 г брашна
- кашичица прашка за пециво
- 5 јаја
Припрема:
У литар воде додајте шећер и кувајте 5 минута, затим пустите да се охлади.
Прокувајте уље, воду и со. Оставите са стране. У брашно додајте прашак за пециво, па сипајте у кључалу воду и мешајте неколико минута. Нека одстоји. Важно је да не користите топлу смесу јер се тако тесто разводњава.
Када буде пријатне, собне температуре постепено додајте јаја и миксером умутите. Добијено тесто ставите у калуп за тулумбе.
Пржите их на уљу на средњој температури шпорета.
Када су готове, одмах прелијте шербетом и пустите да добро упију. Пријатно!