POSNA sipana PITA sa dva fila, ovakvu pitu još niste pravili: Bez kora, spremna za 10 MINUTA od suvih sastojaka, a iznenađujućeg ukusa
Neodoljiva sipana pita sa dva različita fila savršena je za sve koji vole brza, ali ukusna jela koja se lako pripremaju, a istovremeno su bogata i sočno ukusna.
Pita je jedan od omiljenih jela u svim kuhinjama, a kada kombinujete dva različita fila dobijete savršenu kombinaciju ukusa koja će zadovoljiti sve vaše čulne organe.
Sastojci
Smesa sa kokosom
- 200 g kokosovog brašna
- 200 g šećera
- 200 g brašna
Smesa sa rogačima/ makom/ orasima
- 100 g rogača/ mak/ oraha
- 100 g brašna
- 75 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kg narendanih jabuka
- 250 g malina( svežih ili smrznutih) ili voće po želji
Pomešajte sastojke za smesu sa kokosom i sve dobro izmešajte, a potom izmešajte sve suve sastojke za smesu sa rogačima i sve dobro promešajte.
Obe smese podelite na četiri dela.
Pleh premažite sa margarinom. Zatim pospite smesu sa kokosom, a između sa rogačima. Protresite da se sve ravnomerno rasporedi.
Jabuke podelite na dva dela. Potom jedan deo pospite preko smese u pleh, a potom ravnomerno rasporedite.
Ponovite postupak sa ostalim delovima smese za kokos i rogačem, a potom dodajte preko maline. Zatim ponovite postupak, a potom sipajte drugi deo jabuka i za kraj pospite poslednji deo smese kokosa i rogača.
Po želji možete izrendati malo margarina preko, protresite i pecite u rerni 35 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Radine Poslastice.