PRINCES KROFNE ZA TREN: Jednostavan recept će vam doneti najsočniji i najkremastiji kolač ikada, pravi je raj za nepca
Evo šta vam je potrebno za ovaj savršen slatkiš, obradujte ukućane poslasticom.
Princes krofne omiljena su poslastica mnogih, a evo kako se pripremaju.
Za testo:
-
2,5 dl vode
-
125 g margarina
-
150 g brašna
-
1 kašika šećera
-
Mrvica soli
-
4 kom jaja veća
Za krem:
-
1/2 l mleka
-
250 g šećera
-
2 kom žumanca
-
4 kašike uvrh pune gustina
-
2 kom vanil šećera
-
125 g margarina
-
3 dl slatke pavlake
U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva. Kad provri sipati brašno i mešati da se dobije jednolična masa. Ostaviti da se ohladi. Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.
Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smeju biti preblizu jer će narasti.
Rernu zagrejati na 200 stepeni krofne peći 20-ak minuta pa smanjiti na 180 i peći još po potrebi 15-20 minuta.
Za kremu u malo hladnog mleka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mleko šećer i vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i mešati da se zgusne. U ohlađenu kremu umešati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
Ohlađene krofne raseći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim delom krofne. Pospite preko šećer u prahu.