Recept za KUTLAČA TORTU - Od dve kore dobijete četiri na kraju, a zatim se prelivaju filom koji je kombinacija čokolade, kokosa i oraha
Veoma jednostavna i brza torta, a ukusna, idealna za predstojeće praznike.
Predstavljamo vam recept za kutlača tortu koja će vas sigurno oduševiti, a možete je spremiti i za predstojeće praznike.
Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Biskvit
2 jaja
12 kašika šećera
2 kesice vanil šećera
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1/2 praška za pecivo
Pripremite dva biskvita pa ih prerežite na pola. Dobićete 4 korice. Biskvit peći na 180 stepeni 15 minuta.
Fil
1 l mleka
18 kašika šećera
200 g čokolade
250 g kokosa ili 300 g mlevenih oraha
250 g putera ili margarina
Priprema
Dva belanca umutiti u posudi mikserom i dodati 12 kašika šećera i 2 kesice vanilin šećera. Mutite i dodajte 12 kašika mleka, mutite mikserom i sjedinite sve. Zatim u posudu dodajte 12 kašika brašna, kašiku kakaa, pola kesice praška za pecivo i sve sjedinite kašikom.
Smesu izručite u kalup prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu u rerni na 180 stepeni. Ceo postupak ponovite i ispecite još jednu koru.
Kada se ohlade svaku koru podelite na dva dela, tako da na kraju dobijete četiri.
Priprema fila
U litar zagrejanog mleka dodajte 18 kašika šećera i 200 grama čokolade. Na umerenoj temperaturi neka se sve otopi, dodajte 250 grama kokosa i sve sjedinite, zatim sklonite sa šporeta.
U fil dodajte polovinu jednog margarina i mešajte dok se ne rastopi.
Postavite prvu koru i prelijte je sa pripremljenim filom. Tako uradite i sa naredne tri kore. Kada postavite poslednju, četvrtu koru prelijte je filom takođe. Pokrijte tortu folijom i ostavite u frižideru najmanje 6 sati, najbolje da prenoći, ako ste u mogućnosti.
Ukrasiti tortu sa 250 ml slatke pavlake.
Detaljnije o receptu na kanalu Kuhinja Valentina Mašković.