KONAČNO
Recept za ZDRAV BUREK SA MESOM - Dijetalna večera ili doručak, sa savršeno hrskavom koricom, uživajte bez griže savesti
Jelo koje će vas oduševiti, napravite ga za sebe i svoju porodicu.
Ukoliko ste mislili da nije moguće napraviti dijetalan i hranljiv, u isto vreme ukusan burek, prevaritli ste se.
Evo jednog zanimljivog recepta za vas.
Potrebno:
- 500gr domaćih heljdinih kora
- 600 grama mlevene junetine
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
Za preliv:
- 4 jajeta
- 200 ml kefira
- 200 ml kisele vode
- 100 ml maslinovog ulja
- Od začina: suvi začin, biber i so
Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk, pa dodati meso i dinstati.
Heljdine kore podeliti na tri jednaka dela.
U nauljen pleh staviti prvo dve kore, tako da ivice vire sa strane.
Dodavati po 2-3 kašike preliva i tako sve dok se ne utroši prva trećina. Onda dodati polovinu izdinstanog mesa, pa drugu trećinu kora sa prelivom, pa drugu polovinu mesa i na kraju treću trećinu kora sa prelivom.
Preliti ostatkom preliva i ušuškati sa onim ivicama što vire i završiti za dve kore, koje je potrebno premazati sa mešavinom maslinovog ulja i kisele vode.
Po izboru pospite semenke preko lanene ili susam.
Burek se peče 40 minuta na temperaturi od 200 stepeni.