КОНАЧНО
Рецепт за ЗДРАВ БУРЕК СА МЕСОМ - Дијетална вечера или доручак, са савршено хрскавом корицом, уживајте без гриже савести
Јело које ће вас одушевити, направите га за себе и своју породицу.
Уколико сте мислили да није могуће направити дијеталан и хранљив, у исто време укусан бурек, преваритли сте се.
Ево једног занимљивог рецепта за вас.
Потребно:
- 500гр домаћих хељдиних кора
- 600 грама млевене јунетине
- 1 црни лук
- 3 чена белог лука
За прелив:
- 4 јајета
- 200 мл кефира
- 200 мл киселе воде
- 100 мл маслиновог уља
- Од зачина: суви зачин, бибер и со
На мало маслиновог уља пропржити црни и бели лук, па додати месо и динстати.
Хељдине коре поделити на три једнака дела.
У науљен плех ставити прво две коре, тако да ивице вире са стране.
Додавати по 2-3 кашике прелива и тако све док се не утроши прва трећина. Онда додати половину издинстаног меса, па другу трећину кора са преливом, па другу половину меса и на крају трећу трећину кора са преливом.
Прелити остатком прелива и ушушкати са оним ивицама што вире и завршити за две коре, које је потребно премазати са мешавином маслиновог уља и киселе воде.
По избору поспите семенке преко ланене или сусам.
Бурек се пече 40 минута на температури од 200 степени.