SLADAK KUPUS SA REBARCIMA po savršenom bakinom receptu - 1 sastojak ga čini neodoljivim, obrok kog ima za 2 dana
Jedan od najpopularnijih delikatesa "na kašiku"!
Pored supe, čuvene bele čorbe i paprikaša, kuvan mladi kupus jedno je od najpopularnijih jela "na kašiku" u kućama širom Srbije.
Priprema je brza i laka, a obrok je zdrav jer sadrži obilje povrća i može se spremati bez mesa.
Potrebno je:
300 gr svinjskih rebara
1 manja glavica slatkog kupusa
2 šargarepe
1 celer koren ili stabljika
2 manja krompira
1 veći sveži paradajz
1 sveža paprika, moze ljuta
3 čena belog luka
ulje
1 kašika suvog začina
Priprema:
U šerpu iseći pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. Zatim preko, po sredini, poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, svežu papriku. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.
Naliti vodom do pola lonca i stviti da se krčka na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti paradajz isečen na kockice. U tiganj sipati ulje i staviti naseckan beli luk da se proprzi - ako vam je kupus dosta redak, dodajte u zapršku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre, pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.
Dodati i začin i so po želji. Na kraju staviti seckan peršunov list. Vrhunsko jelo!