Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПСКА ГИБАНИЦА! ПРАВА "дундоша" од које се ПРСТИ ЛИЖУ! Хрскава и укусна!

03.08.2021. 13:14
Пише:
Србија Данас
gibanica dundoša
гибаница дундоша / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Уживаћете у сваком залогају

У било којој прилици српска гибаница је идеално јело које треба да се нађе на трпези.

Права српска гибаница мора да буде богата, дебела и хрскава, то је сигурни смо одмах јасно. Управо зато нико не може одолети оваквом рецепту.

ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ нестају као од ШАЛЕ! Само 2 ДАНА и нема их! Бесплатан и проверен лек!

ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ нестају као од ШАЛЕ! Само 2 ДАНА и нема их! Бесплатан и проверен лек!

СЛОБОДНЕ И СРЕЋНЕ! Жене без партнера НАЈЗАДОВОЉНИЈЕ, наука објашњава и разлог!

СЛОБОДНЕ И СРЕЋНЕ! Жене без партнера НАЈЗАДОВОЉНИЈЕ, наука објашњава и разлог!

Српска гибаница дундоша

Састојци:

  • 500 гр готових кора
  • 3 јаја
  • 300 гр сира 
  • 1/2 прашка за пециво
  • 70-100 мл маслиновог уља
  • 200 мл јогурта
  • 100 мл киселе воде
  • 3-4 шаке само сира

За прелив:

  • 100 мл млека
  • мало уља
  • 1 јаје

gibanica dundoša
гибаница дундоша / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема:

Издробити сир додати јаја, јогурт ,киселу воду уље и прашак за пециво и све изједначити. Тепсију 30x20 може и већа обложити дно папиром за печење. На дно раширити две коре и премазати уљем, а странице кора висе преко тепсије. Сваку кору благо потопити у фил па ређати у тепсију једну до друге. Тако и други ред па преко разбацати шаку чистог сира. Затим трећи ред опет умоћити коре, па сир и тако док имате кора и фила. Вратити коре које висе преко тепсије и покрити са две коре и ушушкати. Исећи мало гибаницу на коцке. Умутити јаје додати млеко и  мало уља. Прелити преко гибанице и пећи око 45 мин  на 210 степени. Сећи топлу. Одлично иде уз чашу јогурта.

Ево како се прави: