БРЗИ УШТИПЦИ од 2 кромпира и 1 јајета: Споља хрскави, изнутра мекани као душа - Без квасца, без чекања и без муке
Ако имате 2 кромпира и 1 јаје, већ имате све за најмекше уштипке из детињства – без квасца, без чекања и без компликованих састојака. Овај рецепт је прави мали хит за доручак или брзу вечеру, а готови су за свега неколико минута!
У мору рецепата, они најједноставнији су често и најбољи. Ови брзи уштипци од кромпира и јајета су савршен пример - хрскави споља, мекани изнутра, не упијају много уља и не траже дизање теста. Не треба вам квасац, нема чекања, а резултат је оброк који мирише на кућу, детињство и бакину кухињу.
Било да их правите уз јогурт, павлаку или кисело млеко - одушевиће и старе и младе, а готови су за 15 минута!
Састојци:
2 средња кромпира
1 јаје
2 кашике павлаке или јогурта
5 кашика брашна (по потреби више, да се добије густо тесто)
Со по укусу
Прстохват прашка за пециво
Уље за пржење
Припрема:
Ољуштите кромпире и изрендајте их на ситно ренде.
Додајте јаје, павлаку (или јогурт), со, брашно и прашак за пециво.
Промешајте – тесто треба да буде гушће, као за класичне уштипке.
У тигању загрејте мало уља, па кашиком вадите смесу и спуштајте у вруће уље.
Пржите на средње јакој ватри док не порумене с обе стране.
Вадите на убрус да упије вишак масноће и послужите док су топли!