Брзински ДОРУЧАК из снова: РОЛНИЦЕ ПРЖЕНИЦЕ које се топе у устима, готове за 10 минута и нестају са стола брже него што их направите - без нереда и уз само пар састојака!
Ако волите да дан започнете нечим топлим и неодољиво укусним, ове ролнице-прженице биће ваш нови омиљени доручак! Споља хрскаве, изнутра меке и пуне укуса, праве се за само 10 минута, без миксера, прљавих чинија и без муке. Идеалне су и за децу и за оне који журе на посао.
Нема лепшег мириса од топлог доручка који се шири кућом понедељком ујутру. Ове ролнице-прженице постале су прави хит на друштвеним мрежама управо зато што их сви могу направити - и почетници у кухињи и они који мисле да “немају времена за доручак”.
Основа су обичне тост кришке које се претварају у савршено мекане ролнице, а трик је у једном једноставном поступку који чини да се не распадну приликом пржења.
Потребни састојци:
6 кришки тоста (или било ког меког хлеба)
2 јаја
50 мл млека
Мало соли
2 кашике путера или уља за пржење
Пуњење по избору: сир, шунка, ајвар, џем или Nutella
Припрема:
Сваку кришку хлеба танко истањите оклагијом.
На ивицу сваке ставите пуњење по жељи – ако волите слано, комбинација сира и шунке је пун погодак; ако сте више за слатко, намажите џем или крем.
Увијте у чврсту ролницу.
Умутите јаја и млеко, додајте прстохват соли.
Ролнице умачите у смесу, а затим пржите на средњој ватри док не добију златно-смеђу боју.
Одложите их на папирни убрус да упију вишак масноће.
Трик за савршен резултат:
Да би споља биле савршено хрскаве, а изнутра мекане - ролнице пржите на умереној ватри, никако на јакој. Тако се равномерно запечу и не упију превише уља.
Зашто сви обожавају овај рецепт
Осим што је готов за мање од 15 минута, овај доручак не захтева никакве посебне вештине ни скупе састојке. Лако га можете прилагодити свом укусу - послужите уз јогурт, кефир, чај или кафу.
То је онај тип јела због којег породица долази у кухињу док још пржите прву таву - јер мирише на дом и на детињство.
БОНУС САВЕТ:
Ако желите здравију верзију, уместо пржења можете их запећи у рерни на 180°Ц око 10 минута. Резултат – исти неодољиви укус, али без трунке гриже савести.