ПРАВА ДОМАЋА КРЕМПИТА КАО ИЗ ПОСЛАСТИЧАРНИЦЕ: Класична посластица са чврстом кремом која се не разлива и тестом које пуцкета под виљушком - трик који све мења
Ако сте мислили да је савршена кремпита резервисана само за посластичарнице, време је да промените мишљење! Уз неколико једноставних трикова и стари бакин рецепт, и ваша домаћа кремпита може бити савршено чврста, пенаста и богата укусом – без да се разлива или распада при сечењу.
Кремпита је класик који никада не излази из моде – кремаста, нежна и мирисна, мами на први поглед. Тајна њене савршене текстуре крије се у правој мери између јаја, млека и густина, али и у трику који домаћице деценијама преносе с колена на колено. Било да је правите први пут или трагате за оним рецептом који увек успева, ова верзија гарантује чврсту, стабилну крему и хрскаво тесто као из најбољих посластичарница.
Састојци:
лиснато тесто (1 паковање замрзнутог - 500 гр. или два паковања свежег)
10 јаја
1,5 л млека
150 гр. густина
350 - 400 гр. шећера
30 гр. ванилин шећера или 2 кашике ароме од ваниле
30 гр. желатина (чаша воде)
ако волите мало лимунове корице
Припрема