Трик за најсочније крменадле: Никад једностацнија цака претвориће их у омиљену храну свих укућана
Овај рецепт доказује да крменадла може бити далеко више од брзог јела – уз мало пажње, претвара се у краљевски оброк који осваја све за столом.
Ако мислите да је крменадла само обично парче меса на роштиљу или у тигању, време је да промените мишљење. Права тајна сочних, мирисних и неодољиво меканих крменадли крије се у припреми – од бирања меса, до маринирања и начина печења.
Ево рецепта који ће ваше крменадле претворити у специјалитет за памћење.
Састојци:
4 свињске крменадле (дебље, са мало масноће)
3 чена белог лука
2 кашике маслиновог уља
1 кашика сенфа
2 кашике соја соса
1 кашика меда
со и бибер по укусу
гранчица свежег рузмарина
1 дцл белог вина
Припрема:
Крменадле најпре нежно излупајте чекићем за месо, тек толико да се опусте влакна. У чинији помешајте маслиново уље, сенф, соја сос, мед, ситно сецкан бели лук и свеж рузмарин. Додајте мало соли и бибера. У ову маринаду положите крменадле и оставите их да одмарају минимум 2 сата у фрижидеру – најбоље преко ноћи, јер тада месо упија пун укус. У тигању или на роштиљу пеците крменадле на средње јакој ватри, 4–5 минута са сваке стране, док не добију златну корицу. Пред крај печења, подлијте белим вином и оставите да лагано испари – вино ће месу дати невероватну сочност.
Ако волите пунији укус, у маринаду можете додати и кашику балзамико сирћета. Немојте препећи месо – управо је краће печење кључ сочности. Послужите крменадле уз печени кромпир и сезонску салату, а све залијте чашом белог вина.
Овај рецепт доказује да крменадла може бити далеко више од брзог јела – уз мало пажње, претвара се у краљевски оброк који осваја све за столом.