Милерам торта, или Милерамка, слаткиш је у који ћете се заљубити. Рецепт је једноставан, а укус непревазиђен.
Састојци за тесто:
- 250 г брашна
- 100 г шећера
- прашак за пециво
- ванилин шећер
- 80 г путера
- јаје
За фил:
- 500 мл млека
- два пудинга од ваниле
- 200 г шећера
- 800 г милерама
- 400 г смрзнутог шумског воћа
Припрема:
Помешајте све састојке за тесто, умесите га, па разваљајте по побрашњеној површини. Калуп науљите и пажљиво пренесите тесто у њега.
Одвојите малу литражу млека, помешајте са шећером и пудингом, а остатак ставите да се кува. У врело млеко додајте пудинг и кувајте, па придружите милерам.
Ставите да се охлади, па преко поспите шумско воће. Пеците 70 минута на 170 степени. Нек стоји у фрижидеру бар 10 сати. Пријатно!
@antonia.jagodic МИЛЕРАМ ТОРТА - МИЛЕРАМКА * ова смјеса је за калуп од 26 центиметара, али сам ја хтјела да ми торта буде вишља па сам користила калуп од 24 центиметра. ТИЈЕСТО - DOUGH - 250г брашна - флоур - 100г шећера - сугар - 10г прашка за пециво (врећица) - бакинг powder - 8г ванилин шећера (врећица) - vanilla сугар - 80г маслаца - butter - 1 јаје - egg У посуду с брашном помијешати прашак за пециво, шећер, ванилин шећер и омекшали маслац и јаје. Замијесити податно тијесто. (Ја своје нисам стављала у хладњак, али можете док кухате крему). Разваљати тијесто на папиру за печење, а калуп од 24цм науљити па побрашнити те опрезно пренијети у калуп. Слободно га можете поправљати и кидати, и ако крене пуцати - није проблем: само га закрпате. ☺️ КРЕМА - FILLING - 500мл млијека - милк - 2 пудинга од ванилије - vanilla pudding - 200г шећера - сугар - 800г милерама - соур цреам - 400г смрзнутог шумског воћа - фрозен форест фруит - 1 прељев за торте - цаке topping Одвојити мало млијека од 500мл и помијешати са шећером и пудингом, а остатак млијека ставити да закуха. У узаврело млијеко додати припремљени pudding и кухати на средњој ватри док се не згусне. У врели пудинг додати милерам и добро измијешати. Крему одмах прелити у калуп с тијестом. Преко креме равномјерно распоредите смрзнуто воће. Пећи на 170 ступњева 70 минута. Оставити да се потпуно охлади и торту прелити свијетлим прељевом за торте (упуте за припрему прељева су увијек на врећици). Ставити Милерамку у хладњак да се хлади минимално 10 сати. Други дан лагано ножем одвојити бочне стране обруча и украсити торту по жељи. #mileram #mileramtorta #mileramcake #mileramka #torta #sumskovoce #fruitcake #vocnatorta #ljetnidesert #summerdessert #jednostavnirecepti #antoniajagodic #ukusno #voce #brzirecepti #kremastikolaci #wildberries #kremasto #creamycake ♬ оригинал соунд - Антониа Јагодиц