Хамбургер на ЗДРАВ НАЧИН - Вечера пуна протеина, ЕКСПРЕСНА ПРИПРЕМА, укуснији од пљескавица купљених на штанду брзе хране
Омиљену брзу храну младих сада можете спремити без страха од гојења.
Сочан, укусан хамбургер је оброк о ком многи сањају, али садржи превише угљених хидрата. Представљамо вам рецепт за ову гурманску посластицу без додатих адитива и штетних састојака.
Потребно:
- 1 кг млевене ћуретине
- бели лук
- црвени лук
- целер
- свеж першун
- шаргарепа
- зачини по укусу
- јаје
- вода
- ланено брашно
Припрема:
Све састојке, осим меса, спремите у количинама које вама одговарају.
У посуду изручите паковање млевене ћуретине, па додајте исечени бели и црвени лук. Придружите мало исецканог целера, свежег першуна и млевене шаргарепе.
Руком измешајте добијену смесу док се састојци добро не сједине. Прекријте зачинима по укусу, а препоручује се додавање морске соли, бибера, млевеног кима, кумина и млевеног ђумбира.
На врх смесе додајте једно јаје како би се све што боље спојило. Да би се зачини растворили, прелијте малом количином воде. Поновите ручно мешање.
Ставите ланено брашно на чврсту подлогу, узмите мало и помешајте са делом смесе меса. Уваљајте куглу у брашно са обе стране. Понављајте док не истрошите састојке.
Пеците у рерни или пржите на уљу, док не порумени. Пријатно!
Веома добрар рецепт за домаће хамбургере можете погледати и на видеу ОВДЕ.